Tarkkainfra Oy on puhdistanut isoa lumenkaatopaikkaa Tampereella Lielahden kentällä. Tampere on hoitanut esimerkillisellä tavalla lumenkaatopaikkaansa, jossa isolle kentälle, riittävän etäällä vesistöstä on 15-20 vuoden ajan kerätty kaduilta aurattua lunta. Vuonna 2020 lumenkaatopaikka puhdistetaan tulevan asutuksen tieltä. Puhdistettua hiekoitussepeliä saadaan useita tuhansia tonneja.

Tarkkainfra Oy kierrättää hiekoitussepeliä uusiokäyttöön ainutlaatuisella kotimaisella tuuliluokitin -menetelmällä. Patentoidun teknologian avulla käytetty hiekoitussepeli saadaan puhdistettua ympäristöystävällisesti uudelleen käyttöön. Kaksivaiheisessa prosessissa sepeli ensin seulotaan isommista roskista ja kivistä ja tämän jälkeen tuuliluokittimella sepelistä poistetaan vielä hienojakoinen pöly. Tarkkainfra Oy:n tuuliluokitin -menetelmän avulla hiekoitussepeli saadaan uusiokäyttöön ympäristöystävällisesti ja tehokkaasti luontoa ja energiaa säästäen sekä hiilijalanjälkeä vähentäen.

Tällä hetkellä tuuliluokitin teknologia ja -laitteistot ovat käytössä Tampereella, jossa kaupungin hiekoitussepeliä puhdistetaan tulevan talven hiekoituskäyttöön.

Tuuliluokitinta on käytetty käytetyn kaduilta kerätyn hiekotussoran puhdistamiseen ensimmäistä kertaa Espoossa v. 2018. Laitteistolla pystytään puhdistettavasta sepelistä erottelemaan ja ottamaan talteen myös hienoin pölyaines.